Resa till Louisiana i Danmark.

Imorgon 8.00 bär det av till Danmark för en härlig tur till Louisiana museum of modern art.
Jag ser faktiskt fram emot det jätte mycket! Ska ta med min systemkamera och ta en massa bilder på allt och alla! :D
Kommer nog att lägga in en del på facebook för detta är något man vill komma ihåg!

Idag däremot blir det till att plugga till Nk provet på torsdag. usch. För imorgon är vi ju iväg från 8.00 - 18.00. Som tur var började jag plugga redan igår :)

Varför jag?

Först fick jag mass sms från posten i Stockholm om att jag skulle hämta ett paket från Halens och idag fick jag röstmeddelanden och sms från lunds vårdcentral.
Är det typ någon som ger ut mitt nummer för att driva med mig??


Jaha, och nu då?

Jag sitter och jobbar med mina fototeman och det går inte bra alls. Usch! Varför har vi så otroligt mycket nu?!
Jag vill bara att allt ska ta slut och vi ska ta studenten, nu! :)

Idag var jag inne på stan med lollo, skulle kolla på en studentklänning jag sett på cubus hemsida. Men såkliart hade dem inte den i min storlek, 32-34. De hade bara storlek 40 kvar :(
Så jag och lollo fortsatte vårt letande. Vi gick till Vila, MQ, HM, Lindex, JC, Åhlens, bik bok, gina tricot och only utan att hitta någonting...
Jag hittade två på only, men där fanns de bara i medium och ingen xs eller s.
Snart måste jag hitta en! det börjar bli brottom nu. och jag har inte hittat de skor jag vill ha heller, varken till balen eller till studenten.  


In my mind.


Done done done!

Jag är klar med Strindberanalysen!!!
Jag är glad!
Det blev 3,5 sida, på en dag.
Aldrig mer!

Hej strindbergsanalys!

Någon mer än jag som inte orkade gå till skolan idag?
Temadagar är onödiga.

Yey!

Nu ska jag ut och fotografera : D 
Jag har precis lånat ett macrozoom. 

Redovisning.

Jag har precis hållit min redovisning om Tim Flach :))
Det gick jätte bra!
En till sak jag kan kryssa av i min kalender.

Taj Mahal.

Jag har precis skrivit ut 9 sidor om Taj Mahal och jag ser faktiskt fram emot detta arbetet eftersom jag ska bygga någon form av modell av Taj Mahal. Eller så blir det någon tavla med bitar som sticker ut :)


In my mind.


Om 3,5 timme är det helg. Jag längtar!

Står i bibblan och väntar på att nk ska börja. Skulle ha läst Hemsöborna, men efter en halv sida gav jag upp. Den är tråkig!
Egentligen ska jag ha min redovisning om hjärnan idag. Men jag har inte orkat ta tag i den. Jag orkar ingenting längre. Det är ett under att jag tog mig till skolan. Får se om jag hinner och orkar till nästa vecka. Hoppas att Marcus inte blir sur på mig. Jag har ju faktiskt lämnat in alla labbar :)


Ibland känns allting bara så fel. Idag är en sådan dag.

Jag sitter i bildsalen och väntar på att lektionen ska börja. Klockan är 07:44. Jag fryser.

It´s not over not over not over yeah!

Skolan är över för idag och jag är helt slut. Jag har massvis med läxor som ligger på hög. Men jag har kommit in i en perriod nu. Jag orkar inte med skolan. Det gör jag faktiskt inte. Jag vet inte vad det är med mig. Måste skärpa till mig nu!

Dagen har varit sådär. På Nk kollade vi på våra bakterieodlingar. Jag höll på att spy för att det luktade så äckligt. På svenskan hade vi sista "intelligens i kvadrat". Susannas lag vann :) Sen hade vi en håla på 3,5 timme. Gud vad tråkigt jag hade. Försökte läsa Strindbergs "Hemsöborna" men den är ju så otroligt tråkig och det kommer ta långt tid för mig att läsa ut den. Så långt tid har jag tyvärr inte på mig då analysen ska in nästa fredag (!!).  Jag tror jag läste 15 sidor under hela rasten. 15 ynka sidor.
Sist på dagen hade vi Kuhi. Martin har dragit igång en ny uppgift. Arkitektur. Jag ska välja någon arkitekt eller byggnad till imorgon att skriva om och jag vill absolut bygga en modell av byggnaden. Det verkar kul! Men jag vet bara inte om jag orkar. We´ll see.


yesbox!

Jag har gjort det! Jag har äntligen piercat naveln :)
Det gjorde ont som in i...
Och jag höll på att svimma av smärta när jag kom hem, men nu är det bra igen.

Hjälp!

Jag är nervös.

Balen.

Idag ska balen betalas. 850 :- kostar det. Lite dyrt, men spela roll. Det är ju bara bal en gång! :)

Jag längtar!


Butterfly.

Don't let your spirit die
Just
Spread your wings and prepare to fly
For you have become a butterfly



NEF, Nikon RAW format är krångligt.

Jag var ute igår för att ta lite foton till mitt nästa tema i foto B. Jag tänkte att jag skulle testa att fota i nef, Nikons RAW format, eftersom min fotolärare har sagt att det finns så många fördelar med det. Men när jag kom hem igen och skulle koppla in kameran till datorn kunde inte datorn hitta några bilder på kameran ...

Jag sökte lite på internet och hittade en sida där det stod så här:
"Eftersom Windows XP inte kan läsa RAW-filer kan man inte se att det finns några bilder på kameran. Det behövs ett speciellt program för att kunna ta del av RAW-filernas innehåll."

Så för att över huvud taget kunna se bilderna jag tagit gjorde jag om dem från RAW format till TIFF, vilket tog sin lilla tid. Jag hade ju tagit över 200 bilder.. SEN kunde jag öppna dem i PS och jobba med dem.

Nej, RAW är nog ingenting för mig.. Det är bara mycket krångligare.

Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show.

Igår kollade jag på Hjälp! Jag är med i en japansk tv-show. Jag vet inte om jag tyckte att det var så bra. Det känns som att det är en kopia av det engelska programet I survived a japanese gameshow. Fast det kanske är det som är meningen.. Men jag tyckte i alla fall den amerikanska versionen var bättre!
Den enda riktiga skilnaden mellan den amerikanska och svenska versionen är att i den svenska är det kändisar som är med och tävlar. Så lite kul var det :)

Föresten tycker jag det var riktigt synd om han som åkte ut först. Tore Kullgren hette han. När han skadat sig såg han så rädd och ledsen ut. Men det kanske bara är jag som är blödig :P hihi


2 månader, sen är det slut!

Idag vågar solen sig fram. Jag har solat i en timme. Tar paus för det är så himla varmt. För varmt. Men jag ska ut och sola lite till snart :) hihi

Veckan i övrigt har varit bra. Men det känns inte som att jag gjort så mycket. Jag har bakat, varit inne på stan, spelat guitar hero, solat ...  och slappat.
Nu är det bara 3 dagar kvar på påsklovet. Sen börjar det igen. Och jag vet inte hur länge till jag orkar med det. Tur att det bara är 2 månader kvar. Sen tar vi studenten! Jag längtar :)


Grattis!

Idag fyller min pappa 47. Grattis! :D


Det är en blåsig sommar vi har.

Lovet hittills har varit helt okej.
Idag var jag och Marry inne på stan. Vi provade ett tjugotal skor på DNA. Det var riktigt kul.
Jag testade även flera vita klänningar till studenten, men den perfekta klänningen har jag inte hittat ännu.
Det enda jag hittade var 3 par örhängen på rea. :))

Imorgon ska jag ta ut pengar på banken och sen ska jag pierca mig! Om jag nu vågar? Jag börjar nämligen bli riktigt nervös nu. Och så ska jag boka tid hos hårfrisörskan.

Resten av veckan vet jag faktiskt inte riktigt hur den kommer att se ut. Vi får väll vänta och se.


Vår!

Första dagen på lovet. Jag vaknade vid 7 och kunde inte somna om. Jaha..
Men jag surar inte, för även idag skiner solen!
Jag har faktiskt solat i lite minder än 2 timmar och har faktiskt fått lite färg :)
Wiho!
För jag vill vara brun till balen och studenten och måste ta varje chans jag få.

Dessutom såg jag årets första nyckelpiga igår! Och även bin, humlor och fjärliar!
Flera tecken på att våren är här!


Äntligen lov!

Äntligen är det efterlängtade lovet här!
Dagen har faktiskt varit helt okej. Först hade vi bild och där jobbade alla på i sin egna takt. Det blev även lite prat om våran slututställning om vi ska ha vecka 19. Tiden bara flyger iväg! Snart, om 10 veckor, tar vi alla studenten och går våra skilda vägar. Jag får tårar i ögonen bara jag tänker på det :'(
Dagens andra lektion skulle ha varit svenska, men den var inställd och jag, Lollo och Suzie tyckte inte att ostsoppa lockade särskilt mycket så vi stack in till stan och käkade på Hello. Tog även en härlig promenad i solen tillbaka till skolan.
Sen satt jag och Lollo och solade i 50 minuter och sen skulle vi ha Nk. Alltid lika underhållande! Fast Marcus såg ganska uttråkad ut, eller vad säger du Suzie? Jag skulel tagit kort på det! haha.
Efter Nk slutade vi för dagen på grund av att Martin var hemma för vård av barn. Halv 3 var klockan då.
Halv 3 började lovet på 10 underbara dagar! Jag ska njuta varje sekund!

Saker att göra under lovet:

  • Köpa vårjacka och vårskor.
  • Färga håret.
  • Pierca naveln.
  • Vara med Marry.
  • Baka!! :D
  • Äta påskgodis.
  • Fira att Suzie blivit 20 på någon resturang med Fredrik och Lollo.
  • Fota.
  • Läsa Strindberg??
  • Sola.

Middag hos Calle W.

Middagen hos Calle Wedar var underbar. Jag kan inte fatta att jag tvekade om jag skulle gå.

Klockan 18:00 samlades alla, finklädda. Nog för att en del var nervösa för talet, däribland jag, men det hindrade inte humöret för att vara på topp. Innan vi satte oss vid bordet som var vårfint dukat gick vi en liten rundvandring i huset. Det var hela 3 våningar med säkert 4 toaletter. Bor verkligen Calle där helt själv? Huset var, som jag och Suzie anat, dekorerat med en massa antika saker och det fanns sittplatser i varje rum.
Under kvällen hölls det känslosamma tal om framtiden och jag var tårögd flera gånger. Jag kan inte fatta att det bara är två månader kvar och sen tar vi studenten. Vi måste verkligen göra det bästa av den tid vi har kvar tillsammans nu! Ta till vara på varje sekund!

Ca 21:30 var middagen slut och alla tackade Calle för en oförglömlig kväll.
Denna middagen kommer jag att minnas för evigt!